Poptávka
+420 544 525 210
Napište nám

Hodnocení kvality vyznačených DataMatrix kódů dle ISO/IEC15415/TR29158

Hodnocení kvality vyznačených DataMatrix kódů dle ISO/IEC15415/TR29158

Označujete své výrobky 2D kódy a chcete mít jistotu, že Vaše označení načte bez problémů i Váš zákazník? 

Máme pro Vás jednoduché řešení, jak si můžete sami zkontrolovat kvalitu vyznačených kódů v souladu s normou ISO/IEC15415/TR29158.

 

Kromě čtení a dekódování kódů je v současnosti stále důležitější i hodnocení kvality vyznačených kódů.

Proč je důležité hodnotit kvalitu vyznačených kódů?

Čím je vyšší počáteční kvalita vyznačených kódů, tím je spolehlivěji zajištěna jejich čitelnost různými čtecími zařízeními v rámci celého výrobního, logistického i spotřebitelského cyklu. To umožňuje zpětnou dohledatelnost produktů v případě potřeby, ale také evidenci produktu v rámci celého životního cyklu.

Pokud jste doposud neměli možnost sami si změřit stupeň kvality vyznačených kódů, pravděpodobně jste spoléhali na ověření kvality označení u externího dodavatele. To ale může být časově i finančně náročnější. Pokud potřebujete rychle rozpoznat kvalitu kódu na výrobcích od Vašich dodavatelů, anebo garantovat kvalitu Vámi vyznačeného kódů, máme pro Vás tip!

Ověřte si kvalitu kódů jednoduše a spolehlivě sami

Máme pro Vás jednoduché a funkční řešení, které využívá stacionární čtečky kódů IOSS vybavené speciálním softwarem, který Vám umožní rychle přečíst a vyhodnotit kvalitu vyznačených DataMatrix kódů v souladu s normou ISO/IEC15415/TR29158.

Hodnocení kvality je navrženo tak, aby výsledkem byl konkrétní stupeň kvality indikující celkovou kvalitu kódu, který mohou výrobci a uživatelé použít pro účely řízení vnitřních procesů i pro posouzení souladu smluvních podmínek.

Jedná se o objektivní nástroj kontroly kvality DataMatrix kódů vyznačených:

  • tiskem 
  • elektrochemicky
  • laserem

Software přijímá

  • obsah kódu
  • informace o kvalitě
  • skutečně zachycený obraz čtečkou IOSS (Q-Report)

Je také možné ověřovat kvalitu DataMatrix kódů, které jsou vytvořeny dle specifikace GS1 (specifická struktura DataMatrix kódu využívaná pro serializaci a zpětnou dohledatelnost např. ve farmacii, ale i v jiných oblastech zpracovatelského průmyslu).

Vyberte si způsob hodnocení, který Vám bude vyhovovat nejvíce

Q-Report

Jedná se o záznam výsledků kvalitativního posouzení jednotlivých parametrů DataMatrix kódu v souladu s normou ISO 15415, který je zpracován do přehledného dokumentu ve formátu PDF. Je vhodný pro pracoviště, které nepotřebují kontinuální vyhodnocení každého označeného kusu - např. oddělení kvality, laboratorní pracoviště. Vytvoření protokolu pro Vašeho zákazníka nebo pro Vaši potřebu proběhne automaticky a Vy nebudete muset ztrácet čas s jeho přípravou (ukázka Q-Reportu).

Q-Tracker

Software „Q-Tracker“ Vám umožní centrálně a důkladně sledovat kvalitu přímo označených DataMatrix kódů komplexně ze všech připojených kamerových čteček IOSS "inline". Budete mít nepřetržitě přehled o každém kontrolovaném kusu na lince. 

Naskenované výsledky a obrázky jsou archivovány v databázi a lze je načíst na základě různých kritérií (např. časový rámec, kamera). Archivované vyhodnocené výsledky lze graficky ilustrovat a statisticky interpretovat, což umožňuje analýzu hodnocení kvality a výsledných trendů.

Program „Q-Tracker“ navíc obsahuje užitečnou funkci upozornění e-mailem v případě, že např. nedojde ke správnému načtení kódu, anebo pokud není dosaženo definované minimální kvality značení. Umožňuje dokonce zpětné vygenerování důkazu o kvalitě kódů (ve formátu PDF).

Vyhodnocení "na míru"

Pokud by Vám nepostačoval výstup z Q-Reportu ani z Q-Trackeru, jsme schopni Vám vytvořit výstup hodnocení na míru podle Vašich konkrétních požadavků.

Benefity kvalitativní analýzy DataMatrix kódů

  • zajištění spolehlivého načtení DataMatrix kódů různými čtečkami v celém procesu 
  • možnost garance kvality vlastního značení 
  • ověření kvality značení subdodavatelů v souladu se smluvním ujednáním
  • možnost okamžité optimalizace procesů na základě zjištěných výsledků

Jsme schopni Vám dodat komplexní systém pro ověření kvality vyznačených kódů skládající se z kamerových čteček s vhodnou optikou, osvětlení a vyhodnocovacího programu. Kamerové systémy pro ověření kvality Vám můžeme nabídnout také jako doplněk k námi dodávaným značicím systémů.

V případě zájmu o bližší informace nebo o zpracování nezávazné cenové nabídky mě neváhejte kontaktovat.

Karel Fintes
Karel Fintes
Produktový specialista pro průmyslové čtečky a kamerové systémy
BAUMER | IOSS